Ce este Face Yoga?

Face Yoga este o tehnică unică de a da timpul înapoi.
Metoda Face Yoga se concentrează pe expresiile și mișcările faciale și te învață cum să-ți folosești corect mușchii feței, rezultatul fiind o linie a feței mai fermă și sculptată, precum și o piele mai netedă și mai luminoasă.

Face Yoga îți lucrează cei peste 40 de mușchi de la nivelul feței, exact așa cum Yoga, Pilates sau alte sporturi îți lucrează mușchii corpului.

Metoda Face Yoga a fost dezvoltată de Fumiko Takatsu, o profesoară japoneză care, la vârsta de 36 de ani, a fost implicată într-un grav accident rutier, în urma căruia fața i-a devenit asimetrică. Practicantă convinsă de Yoga, Fumiko a creat exerciții faciale pentru a rezolva propriile probleme. Apoi le-a dezvoltat, le-a rafinat și le-a prezentat lumii, metoda ei cunoscând o popularitate extraordinară, mai întâi în Japonia (țara natală a lui Fumiko), apoi în America (țara ei de reședință), iar ulterior în multe alte țări ale lumii, prin intermediul profesorilor pregătiți și acreditați de însăși Fumiko.

Face Yoga este, practic, o combinație de posturi corporale cu expresii ale feței, praticate cu respirație conștientă. Am menționat respirația conștientă deoarece aceasta amplifică fluxul sangvin la nivelul feței, ceea ce înseamnă mai mult oxigen și nutrienți pentru fața ta. Face Yoga te ajută să arăți mai bine, să ai o stimă de sine mai bună și o stare generală de bine.

Ce probleme rezolvă Face Yoga?
Face Yoga este o metodă 100% naturală și neinvazivă, care previne și diminuează problemele cauzate de procesul de îmbătrânire și de obiceiuri cotidiene care își lasă amprenta pe chipul nostru și de care nu suntem pe deplin conștienți.

După vârsta de 30 de ani, producțiile de colagen și elastină, responsabile pentru fermitatea și tonusul pielii, încep sa scadă. În plus, ritmul normal de regenerare celulară încetinește și el, de la 28 de zile la 40, 50 și chiar 60 de zile, în jurul vârstei de 70 de ani. Ca urmare, pielea își pierde suplețea și tonusul, și astfel apar riduri și linii nedorite la nivelul feței.
Face Yoga nu poate opri timpul și procesul natural de îmbătrânire, dar ne ajută să identificăm și să izolăm mușchii pe care dorim să-i lucrăm la nivelul feței. Iar musculatura corect dezvoltată este un suport extraordinar, chiar și pentru pielea care începe să arate semnele îmbătrânirii firești. Când avem musculatura facială dezvoltată și tonifiată, întregul aspect al feței este îmbunătățit.

Pe lângă factorii de îmbătrânire firească descriși mai sus și pe care nu îi putem controla, mai există un factor de îmbătrânire, dar care este total sub controlul nostru: expresiile noastre faciale zilnice. Ridurile de expresie sunt cauzate de mișcări involuntare/inconștiente ale feței. Printre acestea: încruntarea frecventă (sursa ridurilor în formă de 11 dintre sprâncene), ridarea frunții atunci când deschidem ochii mari, când suntem mirați/surprinși, privitul în jos spre telefon atunci când scriem mesaje sau citim ceva (ceea ce cauzează riduri pe gât și bărbie dublă). Vestea bună? Fiind conștienți de aceste obiceiuri, le putem controla și elimina.

Face Yoga este o tehnică unică de a da timpul înapoi.
Cum funcționează Face Yoga?

Face Yoga poate fi practicată de către oricine, la orice vârstă. Nu este o metodă magică, iar succesul ei depinde în mare măsură și de tine. Face Yoga nu este pentru tine dacă te aștepți ca schimbările să apară peste noapte! Apariția schimbărilor la nivelul feței variază de la o persoană la alta, în funcție de moștenirea genetică, de consecvența, regularitatea și corectitudinea executării exercițiilor. În general, după prima ședință te vei simți deja mult mai bine, iar rezultatele vizibile (și pentru cei din jur) apar după aproximativ o lună.

Pe scurt, Face Yoga funcționează astfel: executăm anumite exerciții și respirăm conștient.

Există peste 40 de mușchi la nivelul feței (așa cum deja știi). Când executăm exercițiile, exersăm acești mușchi. Evident, nu pe toți odată, ci pe rând, în funcție de zona pe care o lucrăm. Ca urmare, circulația sangvină la nivelul feței este îmbunătățită și are ca rezultat direct creșterea aportului de oxigen și nutrienți la nivelul feței (și al întregului corp). Ca urmare, pielea va avea un aspect mai bun, va arăta întinerită și strălucitoare, iar linia feței va fi mai fermă, mai definită.

Care sunt beneficiile Face Yoga?

Practicanții Face Yoga observă schimbări în bine atât la nivel fizic, cât și mental.

Face Yoga te ajută să ai o piele mai frumoasă, mai luminoasă și mai fermă, o linie a feței bine definită și tonifiată. Ridurile și liniile nedorite sunt atenuate, iar asimetriile la nivelul feței sunt diminuate sau chiar eliminate.

Dincolo de schimbările de ordin fizic, Face Yoga vine cu un bonus: beneficiile mentale. În clipa în care vezi în oglindă schimbările feței tale, realizezi că TU ești persoana responsabilă de apariția lor. Datorită consecvenței, disciplinei și auto-controlului tău fața ta se transformă. Aceasta este o realizare cu care te poți mândri, te va ajuta să ai mai multă încredere în tine și te vei simți o persoană echilibrată și împlinită.

Nu trebuie să mă crezi pe cuvânt, trebuie doar să încerci și tu metoda Face Yoga!